Olga Sehnalová diskutovala se studenty v Brně

Dnešní dopoledne jsem strávila v Brně diskuzí s mladými lidmi (hlavně, ale nejen) o Evropském parlamentu a dalších evropských institucích.

sehnalova-brno.jpg

Nejdříve jsem v rámci simulace zasedání Evropského parlamentu, kdy si roli europoslanců nanečisto zkusili studenti moravských středních a vysokých škol, přiblížila zákulisí vyjednávání mezi politickými stranami v EP, Evropskou komisí i zástupci členských států.

V následné diskuzi jsme pak byli společně s kolegou Tomášem Zdechovským zahrnuti množstvím zvídavých dotazů studentů na nejrůznější témata od právě projednávaných legislativních návrhů po aktuálních politické debaty vnitropolitické, zahraničněpolitické i o budoucnosti EU.

Druhá diskuze se studenty mne čekala v rámci projektu „EPveŠkole“ se studenty Gymnázia L. Daňka, kterým jsem vysvětlila, jak EU funguje a jak v ní prosazuje své zájmy Česká republika, ve kterých oblastech se jí to daří. Řeč také přišla na mé dlohodobé aktivity například na boj proti rozdílné kvalitě potravin, prosazování spotřebitelské legislativy nebo témata bezpečnosti dopravy.

Setkání se studenty, kteří se zajímají o to, co se kolem nich děje, je pokaždé milým zpestřením pracovního týdne a když mi to program umožní, ráda se jich účastním.

Blogy