Výzva Klubu zastupitelů za ČSSD

1) Klub zastupitelů ČSSD vyzývá primátora, odpovědné radní a celou Radu města Zlína, aby se při respektování usnesení Vrchního soudu v Olomouci ve věci neplatnosti Valné hromady společnosti VaK Zlín z roku 2004 zasadili, mj. prostřednictvím svých zástupců ve společnosti VaK Zlín, o návrat hospodaření s vodou do rukou města Zlína a dalších obcí.

2) Vytrvalá aktivita a opakované výzvy opozičních zastupitelů za ČSSD nakonec přispěly k vypracování právní a ekonomické analýzy ohledně vleklé kauzy kolem VaK Zlín. Radnice pod vedením hnutí ANO a STAN však stále nevyhověla zdaleka všem připomínkám, které vznáší sociální demokraté. Opakovaně žádáme o vyhotovení časového harmonogramu dalšího postupu města i VaKu. Nás jako opoziční zastupitele spolu se všemi obyvateli Zlína opravdu zajímají konkrétní kroky, které město provede ve prospěch řešení celé situace.

Zlínská ČSSD dlouhodobě prosazuje návrat hospodaření s vodou do rukou města Zlína a dalších obcí. Máme pocit, že vyčkávací taktika koalice hnutí ANO a STAN nevede k žádnému uspokojivému výsledku. Vyzýváme vedení města ke konkrétním krokům vedoucím k výraznému snížení ceny vodného a stočného do doby vyřešení celé kauzy.

3) Klub zastupitelů ČSSD požaduje snížení ceny vody pro občany města Zlína.

4) K této výzvě vede zlínskou sociální demokracii snaha přistupovat k majetku města s péčí řádného hospodáře.

Ve Zlíně dne 8. 6. 2018

Za klub zastupitelů ČSSD:

Ing. Milan Kristek, Ing. Antonín Prokeš, Ing. Tomáš Šenkeřík, Věra Komínková, Dagmar Jüngerová

Blogy