Zlínská ČSSD představuje svou kandidátku pro podzimní komunální volby 2018

Zlínská ČSSD vysílá do letošních komunálních voleb řadu nových tváří. Téměř polovinu kandidátky tvoří nezávislí kandidáti, vesměs výrazné a známé zlínské osobnosti, s jejichž podporou jdou sociální demokraté do voleb.

Kandidátka obsahuje množství představitelů rozmanitých spolků, které ve Zlíně aktivně působí, namátkou rybáři, včelaři, myslivci a střelci, dobrovolní hasiči, Sokoli nebo Červený kříž. Kandidátku podporují i zástupci zlínských odborů.

Podporu kandidátce zlínské ČSSD poskytla rovněž Strana práv občanů – Zemanovci, která kandidátku doplnila několika svými členy, mj. i celostátním předsedou SPOZ MUDr. Lubomírem Nečasem, který kandidátku podpoří z poslední 41. pozice.

Lídrem kandidátky je ovšem nová tvář zlínské politické scény, nezávislý kandidát a odborník MVDr. Michael Javora, známý veterinární lékař a předseda Moravského rybářského svazu ve Zlíně. „Nabízíme Zlíňanům opravdu silnou kandidátku. Naši kandidáti mají za sebou bohaté profesní zkušenosti a znají problémy města z první ruky,“ přibližuje Michael Javora.

Lídr sociálních demokratů je přesvědčený, že právě složení kandidátky z mixu mnoha zajímavých, zkušených, a přitom v politice nových osobností poskytuje záruku kvalitního řízení města. „Máme jasnou představu o správě města. Na prvním místě musí být vždycky zájmy obyvatel, nikoliv pochybné priority různých parazitů, pro něž Zlín představuje jen pouhou kořist. Současní konšelé řídili město 8 let a při výčtu kupy problémů, které Zlín v současné době má, je evidentní, že naprosto selhali a zaspali dobu. Chceme ukázat, že město jde vést i jinak.“

Kampaň našich kandidátů bude určitě patřit k těm vůbec nejlevnějším. Na rozdíl od konkurenčních stran nebudeme spoléhat na štědrou podporu pochybných podnikatelských skupin, které za ni vždy něco chtějí. „O to větší nasazení a invenci věnujeme kontaktní kampani. Chceme se s lidmi potkávat přímo tam, kde žijí: v ulicích, na sídlištích, před obchody nebo v hospodách a diskutovat o našem programu a vizi pro Zlín. Vidět budeme i na internetu,“ vysvětluje Michael Javora.

A s jakými tématy půjde zlínská sociální demokracie do voleb?

* Chceme klást důraz na rozvoj těch oblastí, na které současná Rada města dlouhodobě zcela rezignovala. Proto je klíčovou prioritou ČSSD masivní výstavba nových nájemních bytů, startovacích bytů pro mladé lidi a rodiny, a také výstavba moderního a cenově dostupného bydlení pro seniory.

* Sociální demokraté dlouhodobě kritizují nečinnost stávající radniční koalice v případě zlínských vodáren. Jednoznačně odmítáme současný stav, kdy cena vody je zbytečně vysoká, a přitom zisky z jejího pro město nevýhodného modelu provozování vesele odtékají do zahraničí.

* Nutné je vyřešit i stále se zhoršující dopravní situaci ve městě, konečně začít stavět klíčové komunikace, parkovací domy nebo třeba poskytnout občanům Zlína výrazné slevy na MHD. Chceme urychleně dokončit výstavbu a vzájemné propojení městských cyklostezek, jejichž pomalé budování za uplynulých 8 let je tristní.

* Důležité je i rozvinout spolkový život ve městě a podpořit rozvoj spolků a neziskových organizací, které poskytují cenné služby pro občany, a v současné době se nemohou pořádně rozvíjet, a to zejména kvůli neochotě současné radnice jim jakkoli pomoci při jejich záslužné práci.

* V neposlední řadě je nezbytné kompletně revitalizovat centrum města, od náměstí Míru, přes budovu bývalého soudu, Sad Svobody a tržnici Pod Kaštany. Centru města je potřeba zhotovit nejen nový háv, ale hlavně vdechnout nový život. Je důležité rychle připravit i projekty na rekonstrukci Zlínského zámku, obnovení Velkého kina, opakovanou opravu a opětovné nadstřešení podchodu na náměstí Práce, ze kterého se stal jen nepovedený a mokrý bunkr.

Komunální volby se uskuteční 5. a 6. října 2018. Na internetových stránkách www.cssdzlin.cz bude na začátku září zveřejněn kompletní a konkrétní předvolební program, a také zde budou jednotliví kandidáti podrobněji rozebírat programové priority. Čerstvé informace o činnosti zlínské sociální demokracie jsou k dispozici také na https://www.facebook.com/zlincssd.

Blogy